2023-07-05 20:29:00

‘In het Praktijkmanagers Netwerk kom je echt in gesprek met elkaar!’

‘Het is beslist geen theekransje’, benadrukt Praktijkmanager Tréanne Vrieze over de bijeenkomsten van het Praktijkmanagers Netwerk die nu door Zorgadvies Groningen én DokNoord worden georganiseerd. ‘Er komt veel nuttige informatie aan bod. En sinds kort kennen de bijeenkomsten ook een onderdeel ‘Praktijkmanager aan het woord’, waarin een collega praktijkmanager een specifiek onderwerp aan de orde stelt. Maar er is ook ruimte om in een ontspannen sfeer met je collega’s te praten, hoor. Ik zie het altijd wel als een soort uitje. En bij ‘thuiskomst’ heb ik een hoop kennis te delen met ons team.’

De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het Flonk Hotel Groningen Zuid (voorheen Best Western Hotel). ‘Een mooie en goed bereikbare locatie’, vindt Tréanne. ‘Jaarlijks zijn er vier bijeenkomsten waarvan al heel vroeg de data en onderwerpen bekend zijn. De laatste bijeenkomst, op 11 mei, stond in het teken van digitale vaardigheden. Binnen veel praktijken is digitalisering nog een beetje een ondergeschoven kindje. Zorgadvies Groningen springt daar goed op in: ze riep 2022 uit tot het jaar van DIVA en er werden diverse magazines uitgebracht vol nuttige tips. Nu was dus een hele bijeenkomst gewijd aan digitalisering.’

Taakoptimalisatie
Steeds meer toepassingen verschijnen tegenwoordig in een app. Daarom was er op die 11e mei-bijeenkomst onder andere aandacht voor een monitoring app waarmee patiënten zelfstandig hun dossiers kunnen bekijken. ‘En tijdens het nieuwe onderdeel ‘Praktijkmanager aan het woord’ werd verteld over een door een praktijkmanager zelf ontwikkeld systeem voor taakoptimalisatie. Het systeem zorgt voor een goed evenwicht tussen werkdruk en loonkosten. In het komende assistentenoverleg ga ik dat zeker op de agenda zetten.’ 

Diverse achtergronden
‘Het is mooi dat je als collega’s onder elkaar bent’, onderstreept Tréanne. ‘Toen ik 7 jaar geleden begon als praktijkmanager in Zuidhorn, had ik geen vastomlijnd takenpakket. Digitalisering, kwaliteitsmanagement, personeelszaken, roosteren, enzovoorts, ik moest het allemaal zelf vorm geven. Vrij snel ben ik toen een eenjarige opleiding Praktijkmanagement begonnen. Een enkele keer ging ik naar een collega praktijkmanager om van gedachten te wisselen. Binnen het netwerk tref je zoveel vakgenoten, vaak met diverse achtergronden. Ikzelf heb een HR achtergrond en vind het leuk om van gedachten te wisselen met mensen die een meer managementachtergrond hebben. In het Praktijkmanagers Netwerk kom je echt in gesprek met elkaar!’

Ook kennismaken met het Praktijkmanagers Netwerk? Hier vind je meer informatie. De jaarplanning, met de komende onderwerpen, staat ook op die pagina vermeld.