Praktijkopvolging

Overweeg je binnen nu en vijf jaar je praktijk te beëindigen en over te dragen?

De zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat of associé kan lang en lastig zijn. Er moet immers een juiste klik zijn, zowel persoonlijk als strategisch. En hoe betrek je medewerkers en patiënten bij dit proces? Wat leg je vast en hoe doe je dat? En nog zoveel andere vragen om bij stil te staan, waarbij ondersteuning zeer welkom kan zijn. Ondersteuning die je helpt de juiste stappen te zetten naar een succesvolle overdracht. Adviseurs Eerstelijnszorg van Zorgadvies Groningen voeren regelmatig startersgesprekken met huisartsen die het praktijkhouderschap ambiëren en gesprekken met huisartsen die denken aan stoppen. Door inzichten te delen, creëren we kansen op succesvolle opvolging. 

Matching
Zorgadvies Groningen beschikt over een up to date en breed huisartsennetwerk. We weten goed wat er in de regio speelt. Daarom zijn zij uitstekend in staat om huisartsen die overwegen binnen 5 jaar te stoppen en starters die zich graag in de regio willen vestigen, met elkaar in contact te brengen. 

“Het matchen van stoppers en starters behoort tot het dienstenpakket van Zorgadvies Groningen. Zo kregen wij de tip dat Appingedam vrij kwam. Een interessante praktijk waar zorginnovatie hoog in het vaandel staat geschreven.” - Brigit Peels

Praktijkparaplu
De praktijkparaplu kan gebruikt worden als gesprekstuk om samen als met een potentiele praktijkopvolger in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld om te bespreken welke zaken al zijn opgepakt en op welke plek ze zijn gedocumenteerd of om taken onder collega’s te verdelen en daar afspraken over te maken.

Stappenplan 
Om praktijkovername gemakkelijker te maken, heeft Zorgadvies Groningen een praktisch stappenplan ontwikkeld dat goed aansluit op de regionale situatie. Een deel van de stappen uit het plan komen (deels of geheel) overeen met de stappen om te associëren. Dit stappenplan is tot stand gekomen dankzij goede tips en ervaringen van diverse huisartsen en organisaties. Verschillende stappenplannen die we in de praktijk tegen kwamen, zijn vertaald naar één praktisch plan. 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met Zorgadvies Groningen op