Over Word huisarts in Groningen

Deze site is een initiatief van Zorgadvies Groningen en DokNoord. In samenwerking met huisartsen en partners uit het zorglandschap hebben we deze site gevuld met praktische regionale informatie, tools en ervaringsverhalen. Verhalen die hopelijk inspireren en activeren! 

Wat maakt Groningen uniek om als huisarts werkzaam te zijn? Er zijn goede initiatieven rondom en bij huisartsen in de regio, wat het vak van huisarts mooi maakt. Neem de tijd om op deze site rond te kijken. Schroom niet om contact op te nemen met de onder het ‘zorglandschap’ genoemde organisaties. Ze zijn er voor je! 

Als regionale ondersteuningsstructuur (ROS) stimuleert Zorgadvies Groningen integratie en samenwerking binnen de regionale en lokale eerstelijnszorg en hun samenwerkingspartners. Onze professionals adviseren, ondersteunen, signaleren en informeren. Vanuit hun maatschappelijke opdracht en onafhankelijke rol, jaagt Zorgadvies Groningen het overkoepelende belang aan om huisartsenzorg 'dichtbij huis' bereikbaar te houden. Continuïteit van (huisartsen)zorg staat daarbij in een breed perspectief. In de provincie Groningen wordt er continu en al jarenlang ingezet op dit thema in samenspraak met huisartsen en Menzis.

DokNoord is dé regionale organisatie voor huisartsenzorg in Groningen en Noord-Drenthe. DokNoord verbindt en ontzorgt huisartsen in de regio en behartigt hun belangen. DokNoord bestaat uit de volgende werkorganisaties: