ZorgondernemerScan

Zorgondernemers zijn er in alle soorten en maten. Je hebt organisatoren, analytici, verbinders en pioniers. De zorgondernemersscan is een handige tool die snel laat zien wat iemands ondernemerskwaliteiten zijn.

Dankzij de 360 graden feedback van andere zorgverleners, vrienden of familie, word je je bewust van waar je staat en wat goed bij je zou passen. 

De Zorgondernemersscan is er ook om te ontdekken of je een goed duo vormt. Door de scan met een adviseur van Zorgadvies te bespreken, leer je elkaar goed kennen en weten wat je zelf en wat de ander in huis heeft. Ben jij en/of de ander bijvoorbeeld van nature een verbinder, een pionier of analist?

Eerstelijns adviseur Selma de Visscher “De scan is echt bedoeld om de zorgverleners bewust te maken van het belang van ondernemerschap en hun eigen kwaliteiten daarin. Het is zo belangrijk dat mensen weten wat ze kunnen. Dat is de basis voor samenwerking en innovatie. We gebruiken De Zorgondernemersscan vaak voor nog niet-gevestigde huisartsen. Zij zijn nieuwsgierig of de rol van praktijkhouder bij hen kan passen. Aan de hand van de rapportage van de scan start ook het gesprek tussen starter(s) en adviseur; waar ligt de herkenning, wat niet, wat zijn valkuilen en waar liggen de kansen en mogelijkheden. Het nodigt uit tot reflectie." Meer weten? Lees het volledige artikel dat Zorgadvies Groningen en Proscoop hierover schreven. 

Katelijne: “We hebben naast het duovormingsspel ook de zorgondernemer-scan gedaan en leerden zo elkaars sterktes en zwaktes kennen. Onze onderlinge communicatie blijkt gelukkig heel sterk. Heel belangrijk, want je moet altijd met elkaar in gesprek blijven.” 

“Met behulp van de Zorgondernemerscan hebben Janneke en ik heel bewuste keuzes kunnen maken en zijn we erg gelukkig met de overname van deze praktijk.” Judith Wind

Interesse? Neem vrijblijvend contact met Zorgadvies Groningen op