Welke praktijk past bij mij?

Is het jouw ambitie om een eigen huisartsenpraktijk te starten of over te nemen? Alleen of samen? Zorgadvies Groningen voert regelmatig startersgesprekken met huisartsen die het praktijkhouderschap ambiëren en gesprekken met huisartsen die binnen 5 jaar willen stoppen. Door ons netwerk en inzichten te delen, creëren we kansen op succesvolle opvolging.

De zoektocht naar een geschikte praktijk kan lastig zijn. Er moet immers een juiste klik zijn, zowel persoonlijk als strategisch. En hoe betrek je medewerkers en patiënten bij dit proces? Wat leg je vast en hoe doe je dat? En nog zoveel andere vragen om bij stil te staan, waarbij ondersteuning zeer welkom kan zijn! Ondersteuning die je helpt de juiste stappen te zetten naar een fijne nieuwe werkplek. 

Matching
Zorgadvies Groningen beschikt over een up to date en breed huisartsennetwerk. We weten goed wat er in de regio speelt. Daarom zijn wij uitstekend in staat om huisartsen die overwegen om met hun praktijk te stoppen met je in contact te brengen. 

“Het matchen van stoppers en starters behoort tot het dienstenpakket van Zorgadvies Groningen. Zo kregen wij de tip dat Appingedam vrij kwam. Een interessante praktijk waar zorginnovatie hoog in het vaandel staat geschreven.” - Brigit Peels

Duospel
Het Duo-spel geeft je inzichten in waar je mogelijke duo-partner staat en hoe hij/zij denkt over bepaalde thema's. Doel van het spel is dat je bewust raakt van de belangrijke thema's rondom het praktijkhouderschap en dat je je daarover ook uitspreekt naar je eventuele duo-partner. Het spel is opgebouwd uit een aantal thema's: praktijk, samenwerking, organisatie, praktijkvoering, werk/privé en persoonlijk. Per thema heb je meerdere opties. Voel je vrij om keuzes maken die voor jou of jullie van belang zijn. Het is jullie visie en relatie. De adviseurs van Zorgadvies Groningen willen zo bijdragen aan een solide basis. 

"Wat verwacht je van je werkdag, hoe denk je over de inzet van assistenten, wanneer is voor jou werk en privé in balans; al dat soort vragen komen aan de orde in het duospel." - Janneke van der Werf

Zorgondernemerscan 
De Zorgondernemersscan is er ook om te ontdekken of je een goed duo vormt. Met deze scan zie je snel welke ondernemerskwaliteiten je bezit. Je krijgt 360-graden feedback van naasten en eventuele duo partner zodat je weet waar je staat als zorgondernemer en op welke gebieden teamleden je zouden kunnen aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan: wie is van nature de verbinder, wie is de pionier en wie de analist? De scan is echt bedoeld om de zorgverleners bewust te maken van het belang van ondernemerschap en hun eigen kwaliteiten daarin. Het is zo belangrijk dat mensen weten wat ze kunnen. Dat is de basis voor samenwerking en innovatie.

Praktijkparaplu
De praktijkparaplu kan gebruikt worden als gesprekstuk om samen als duo met elkaar in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld om te bespreken welke zaken al zijn opgepakt en op welke plek ze zijn gedocumenteerd of om taken onder collega’s te verdelen en daar afspraken over te maken.

Stappenplan 
Om praktijkovername gemakkelijker te maken, heeft Zorgadvies Groningen een praktisch stappenplan ontwikkeld dat goed aansluit op de regionale situatie. Een deel van de stappen uit het plan komen (deels of geheel) overeen met de stappen om te associëren. Dit stappenplan is tot stand gekomen dankzij goede tips en ervaringen van diverse huisartsen en organisaties. Verschillende stappenplannen die we in de praktijk tegen kwamen, zijn vertaald naar één praktisch plan. 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met Zorgadvies Groningen op