Wie denkt met jou mee?

Met collega-huisartsen vragen en ervaringen uitwisselen?

Heb je het voornemen om binnen 5 jaar te stoppen? Dan kan het nuttig zijn vragen en ervaringen uit te wisselen met collega’s die hetzelfde willen of al hebben meegemaakt. 

Bijvoorbeeld Bert Nieuwenhuis en Johan Post die nog niet zo lang geleden zijn gestopt met hun praktijk. Zij weten wat er geregeld moet worden voor een succesvolle overname. Het is mogelijk om een van hen of een andere ervaren huisarts tijdelijk als een persoonlijke vraagbaak in te schakelen. 

Bert Nieuwenhuis vertelt; “Toen ik achter in de vijftig was, kreeg ik een telefoontje van eerstelijns adviseur Selma de Visscher. Zij vroeg me opeens hoe lang ik eigenlijk nog wilde doorgaan met mijn praktijk. Ik weet nog dat ik erg verrast was door die vraag. Het leek nogal voorbarig en ik voelde me ook niet meteen aangesproken. Selma begreep mijn verbazing en legde uit dat een overdracht al gauw 2 jaar in beslag neemt. Het is zaak om daar voldoende tijd voor uit te trekken en de beslissing hierover niet te ver vooruit te schuiven. Dat zette mij wel aan het denken.

Stoppen doe je niet zomaar! De meeste huisartsen kiezen ervoor om hun praktijk over te dragen. Rianne Elling was al huisarts in opleiding geweest in de praktijk, dus wij kenden elkaar. In het voorjaar van 2019 zijn we om tafel gaan zitten en hebben we de beslissing genomen: Rianne neemt de praktijk over.”, vertelt Johan Post.  

Interesse? Neem vrijblijvend contact met Zorgadvies Groningen op