Er gaat niets boven Groningen

"Groningen mag gezien worden: een stad en een provincie waar je alle vrijheid hebt. Waar het barst van de mogelijkheden. En waar we de dingen doen met die typisch Groningse ommekracht en lef. Altijd onvervalst en eigenzinnig.

Ruimte; Vrijheid & mogelijkheden
Je kunt er niet omheen, ruimte is één van onze grootste assets. Uitgestrekte landschappen, ongerepte kwelders, het weidse wad, verstilde dorpen, een verre horizon; overal vind je in Groningen ruimte voor ontspanning en bezinning. Licht en lucht: ideaal voor het opladen van lichaam en geest.

In de stad is die ruimte ook, maar dan vooral figuurlijk: je vindt er de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. En om te ontladen natuurlijk. Geef je eigen invulling aan die ruimte. Kom hier en grijp je kansen, ze liggen voor het oprapen. Hier kan het.

Pioniersgeest; Ommekracht & lef
Groningers worden vaak nuchter genoemd. Klopt. Maar dan moet je eigenlijk ook in één adem onze aanpakkersmentaliteit noemen, want die is minstens zo karakteristiek. Aangeboren lef. Niet eindeloos praten, maar doen.

We zijn praktische pioniers, in hart en nieren. De ommekracht zit ingebakken in ons DNA. We veranderden het grootste moerasgebied van Europa in vruchtbare landbouwgrond en in 1190 was de eerste internationale student in Oxford een Groninger. We stellen graag een voorbeeld, zonder erover op te scheppen.

Onverschrokken genoeg om grenzen te verleggen. Volhardend genoeg om door te zetten. En inventief genoeg om ervoor te zorgen dat het ook echt gebeurt. We doen het.

Karakter; Onvervalst & eigenzinnig
De derde pijler van onze identiteit is authenticiteit. Onze eigenheid. Als een solide wervelkolom in een rechte rug. We koesteren de zaken die Groningen tot Groningen maken. We bewaken trots ons erfgoed; van graanfabriek tot eierbal. We staan voor onze zaak. Nergens vind je massa, of dertien in een dozijn, maar steeds weer die persoonlijke signatuur. Af en toe koppig, soms ongezouten, maar altijd eerlijk. Met die onvervalste charme waarmee wij Groningers de dingen nou eenmaal zo typisch Gronings doen. Op onze eigen manier.", aldus Marketing Groningen. 

Lees het volledige verhaal over Groningen op de website van Marketing Groningen. 

Foto gemaakt door Marcel Kerkhof, locatie: Smeerling