2024-04-25 16:41:00

Praktijk InZicht, ondernemersquiz voor huisartsen

Hoe is het om een praktijk te runnen? Welke zaken zijn van belang bij overname? Wat weet je van het zorgaanbod? Hoe zit het met personeel en de productie? Welke verantwoordelijkheden heb je als werkgever? Zorgadvies Groningen organiseert samen met DokNoord de ondernemersquiz Praktijk InZicht waarin we al deze (en meer) vragen bij langsgaan. De quiz bestaat uit twee avonden die bij elkaar horen. Met een aantal collega-huisartsen en huisartsen in opleiding, scherp jij in een kleine setting je bedrijfskundige vaardigheden aan. Er is volop ruimte voor vragen. Aansluitend op deze avonden organiseert DokNoord een informatieavond.

In een quiz laten adviseurs van Zorgadvies Groningen je kennis maken met fictieve praktijken. Daarna word je ingedeeld in een team en gaan de ‘quizmasters’ uiteenlopende vragen op je afvuren over het managen van een huisartsenpraktijk. Je beantwoordt je vragen via je mobiel of laptop in een online tool. Zo zie je direct hoe jij en je collega-huisartsen het ervan afbrengen.

Twee avonden 

De quiz bestaat uit twee rondes die op verschillende avonden gespeeld worden en bij elkaar horen:

  1. Woensdag 22 mei: Beoordeling van een praktijk
    In deze ronde leer je op gestructureerde wijze een praktijk te beoordelen aan de hand van uiteenlopende criteria. Uitermate nuttig als je straks een praktijk wilt overnemen of starten.
  2. Dinsdag 11 juni: Het inrichten en uitbouwen van een praktijk
    Aan de hand van gegevens uit fictieve praktijken kijk je hoe het gesteld is met het zorgaanbod, personeel en productie. Daarnaast gaan we in op de taken en verantwoordelijkheden die je hebt als werkgever voor je personeel. Ook de borging van je eigen positie wordt meegenomen.

Informatieavond DokNoord

Aansluitend op deze twee avonden organiseert DokNoord op woensdag 26 juni een apart te volgen bijeenkomst waarin je bijgepraat wordt over DokNoord en de ondersteuning die DokNoord kan bieden bij praktijkovername. Daarnaast informeren zij je over organisaties waar je als praktijkhouder mee te maken krijgt, en welke rol zij hebben. Op basis van de informatie uit de eerste twee avonden vertelt DokNoord je over het belang van deze organisaties en hoe je door hen ondersteund kan worden. Deze avond is gratis.

Waar - wanneer - hoe laat?

Voor de beide eerste dagen (wo 22-05 en di 11-06) geldt:

  • Eetcafé Rabenhaupt, Gedempte Zuiderdiep 7 te Groningen
  • Tijdstip: 19.30-21.30 uur
  • Aanmelden via https://bit.ly/ondernemersquiz (maximaal 20 deelnemers, vol=vol)
  • Kosten: 25 euro p/p voor de quiz-avonden (22-05 en 11-06).

De informatieavond van DokNoord vindt eveneens plaats in Eetcafé Rabenhaupt, ook van 19.30-21.30 uur, hier zijn geen kosten aan verbonden. 

De organisatie is in handen van Selma de Visscher (06 51 52 83 10) en Maartje Trip (06 51 51 16 01) van Zorgadvies Groningen.