LHV Regio Noord-Nederland

Als huisarts heeft u een prachtig vak en u verdient een sterke positie in de zorg. Daarom zetten wij ons elke dag met hart en ziel in voor uw belangen. De LHV is er voor alle huisartsen, in alle werkvormen, carrièrefasen en regio’s.

Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) Regio Noord-Nederland (ook bekend als huisartsenkring Groningen)
Bent u huisarts? Dan zijn we er voor u. Al ons werk draait om de huisartsenzorg.  Naast adviseur en dienstverlener zijn we vooral belangenbehartiger. We komen op voor het belang van goed bereikbare en beschikbare huisartsenzorg voor alle patiënten. We agenderen onderwerpen die u aan het hart gaan bij zorgverzekeraars, rijksambtenaren, provincies, gemeenten, politici, andere zorgverleners en stakeholders.

We maken afspraken over voldoende financiering en tijd voor patiëntenzorg. We maken duidelijk wat u nodig hebt om uw werk als huisarts goed te kunnen doen. Dat doen we zowel landelijk als regionaal, met huisartsen samen en voor alle huisartsen. Als adviseur en dienstverlener bieden we concrete producten aan, handige handleidingen en checklists, en persoonlijk advies op maat. Via onze LHV Academie kunt u nascholingen volgen. We hebben een breed aanbod aan scholingen, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen. We behandelen onderwerpen die u helpen bij uw dagelijks werk, de praktijkvoering en -organisatie.

Wat kunnen we betekenen
We kunnen u bijstaan met advies en informatie. Heeft u een vraag, dan kunt u deze stellen via  085 – 04 80 000  en lhv@lhv.nl. Ook onze website geeft u veel directe informatie (www.lhv.nl), met exclusief voor leden handige en praktische producten.  

Wilt u meepraten over de huisartsenzorg? Neem dan deel aan bijeenkomsten (van regionaal tot landelijk, digitaal of fysiek), laat uw mening horen via peilingen of neem contact met ons op. Alle leden nodigen we uit om hun mening te laten horen.

Voor u voeren we landelijk overleg met het ministerie van VWS, met de koepel van zorgverzekeraars, de Nederlandse Zorgautoriteit, alle partijen die van belang zijn voor de randvoorwaarden van uw vak.  Regionaal zetten we ons in door gespreksvoering met de zorgverzekeraars en andere relevante partijen. Samen met de LHV-ambassadeurs van de afdeling Groningen staan wij voor uw belangen.

Structureel in contact blijven
Als LHV hebben wij een structureel contact met onze leden. Dit gaat via persoonlijk contact tussen huisartsen en onze medewerkers, via de ledenvergaderingen, nascholingsbijeenkomsten via de LHV Academie en andere bijeenkomsten en overleggen.

Wat maakt Groningen uniek
Groningen is een prachtige provincie om in te werken. Het unieke aan Groningen is dat alle zorgfaciliteiten dichtbij zijn en je zowel in de stad als op het platteland prima kunt dokteren.

Wat wij huisartsen die overwegen zicht te vestigen als praktijkhouder of die overwegen werkzaam te willen zijn als waarnemer of HIDHA in Groningen, mee willen geven, is: 
Het huisartsenvak is een prachtig vak. Zorg ervoor dat je je goed oriënteert en weet dat er niets mooiers is dan een boeiende eigen patiëntenpopulatie, fijne collega’s en een prachtige werkomgeving.

Contactinformatie

  • www.lhv.nl
  • 085 04 80 000
  • lhv@lhv.nl.
    (contact verloopt via het landelijk contactbureau)