Ommelander ziekenhuis

Al enige jaren geleden zag het Ommelander Ziekenhuis in Groningen in dat het op den duur onmogelijk zou zijn om in de krimpende regio Noordoost Groningen twee volwaardige ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten open te houden waar alle noodzakelijke zorg geleverd kan worden. Dit zou op termijn onvermijdelijk leiden tot sluiting van beide ziekenhuizen

De enige oplossing bleek ook al snel: beide locaties samenvoegen op één nieuwe locatie en bovendien samenwerking zoeken met een grote strategische partij. Zo komt er een ziekenhuis dat groot en sterk genoeg is en voldoende voorzien van moderne faciliteiten om ook in de toekomst van betekenis te kunnen zijn. Eind 2015 startte de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda en werd het Ommelander ziekenhuis verbonden aan het UMCG in Groningen. Daarmee zijn ze erin geslaagd ziekenhuiszorg op hoog niveau te behouden voor de regio Noordoost Groningen.

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen is een organisatie die er toe doet. Ze maken zich sterk voor een gastvrije toegang, directe contacten en korte wachttijden. In de ziekenhuizen zijn alle basisspecialismen aanwezig. Met 100 medisch specialisten, ruim 1300 medewerkers, moderne verpleegafdelingen en goed opgeleid personeel, zijn ze een aantrekkelijke en ondernemende organisatie. Door de nauwe samenwerking met het UMCG is gespecialiseerde zorg bij complexe behandelingen altijd dichtbij. Specialisten en verpleegkundigen werken nauw samen met de huisartsen in de regio en de specialisten van het UMCG. Hierdoor zijn alle vormen van zorg altijd snel en dichtbij beschikbaar.

Zorg op maat, dichtbij huis
Het uitgangspunt is zorg op maat bieden, dichtbij huis, vanuit het ziekenhuis in Scheemda. Wij bieden inwoners van Noord- en Oost-Groningen spoedeisende en alledaagse tweedelijns medisch specialistische zorg aan.

Daarnaast is er een Ommelander Ziekenhuis Servicepunt in Veendam; een aantal specialismen heeft daar ook spreekuur. Bovendien worden sommige spreekuren gehouden op de vaste locatie in het UMCG in Groningen. Ook is sinds 13 mei 2019 het Servicepunt Delfzijl geopend. Deze heeft een plek in het gezondheidscentrum aan de Molenbergplein in Delfzijl.

Het Ommelander Ziekenhuis wil in de toekomst meer Servicepunten in de regio inrichten. Op deze manier proberen ze zoveel mogelijk de zorg te verlenen in de buurt van patiënten. 

De zorgbehoefte van patiënten nu en in de toekomst stellen ze centraal. De samenwerking met de huisarts (de ‘voordeur’) en ook de verpleeghuizen en thuiszorg (‘achterdeur’) moet daarbij perfect zijn. Dit realiseren ze met medewerkers die gemotiveerd en klantgericht zijn. Die het prettig vinden om bij het ziekenhuis te werken en die dat uitstralen.

Contactinformatie

  • Zorgprofessional? Vragen?
  • Voor algemene vragen neem contact op via verwijzerscontact@ozg.nl. Voor medisch-inhoudelijke vragen kunt u terecht in VIPLive. Let op: dit geldt niet voor spoedverwijzingen. Hiervoor kunt u terecht in ZorgDomein. Voor alle overige vragen kunt u mailen naar info@ozg.nl.