Wagro

De wagro Groningen behartigt de belangen van niet-gevestigd huisartsen (waarnemers en hidha's) in de regio Groningen.

Belangenbehartiging

De wagro Groningen is als huisartsengroep van waarnemers, onderdeel van regionale huisartsenorganisatie DokNoord. Net zoals alle gevestigde huisartsen zich in hagro’s hebben gegroepeerd, zo vertegenwoordigen wij de waarnemend huisartsen en hidha’s. Dit is inmiddels een grote en heterogene groep. We proberen met ons bestuur de belangen van deze huisartsen zo goed mogelijk te behartigen. Hiertoe nemen we onder andere deel aan de ledenraad van de regionale huisartsenorganisatie DokNoord. Daarnaast vindt regelmatig overleg plaats met het bestuur van DokNoord, ambassadeurs van de LHV-afdeling Groningen en de huisartsopleiding. Om jullie mening te peilen laten we af en toe een enquête uitgaan of plaatsen we een bericht op het forum van de HAweb groep Wagro Noord-Nederland waarvoor je je zelf kunt aanmelden. Je kunt ons ook altijd mailen met vragen of opmerkingen via wagrogroningen@lhv.nl.

Wagro-café

Naast de belangenbehartiging hebben we als wagro nog een andere leuke bezigheid; het organiseren van nascholing in de vorm van onze geaccrediteerde wagro-cafés! Een wagro-café vindt ongeveer 2-3 keer per jaar plaats op verschillende locaties en ook wel eens in samenwerking met bijvoorbeeld wagro Friesland en de Lovah Groningen. De onderwerpen worden met zorg gekozen om een aanvulling te zijn op het al zeer uitgebreide vooral medisch inhoudelijke nascholingsaanbod. Uitnodigingen ontvang je automatisch als je wagro-lid bent.

Hoe word je lid van de wagro Groningen?

Als je lid wordt van de regionale huisartsenorganisatie DokNoord, heb je de mogelijkheid om lid te worden van de wagro. Als hidha of waarnemend huisarts kan je werkregio groter zijn dan die van één huisartsenregio; in dat geval moet je een keuze maken bij welke wagro je wilt aansluiten.

We hopen je snel een keer te zien bij één van onze wagro-cafés! Mocht je interesse hebben om eens vrijblijvend een vergadering van het bestuur bij te wonen, mail dan gerust en dan sturen we je een uitnodiging.